Followers

Tuesday, August 31, 2010

Cinta Kirana (opening).MP4

cinta kirana


galang lurve kirana...



Kirana adalah gadis berusia 18 tahun yang tinggal dengan neneknya, Sita. Suatu hari Saat sedang mengantarkan Koran pada pelanggannya, Kirana tertabrak mobil yang dikemudikan Galang. Karena Galang malah menertawakannya, Kirana kehilangan emosi dan menampar Galang.


Galang yang kesal, bercerita pada kakeknya Rama. Rama hanya tersenyum dan menegur kebiasaan Galang yang suka mengebut. Rama lalu menyuruh supirnya untuk mengantar Galang.


Keesokannya, Galang yang harus pergi menemui Riana- kekasihnya yang berprofesi sebagai aktris- menyuruh supirnya untuk bergegas. Karena tidak hati-hati, supir Galang menabrak Sita yang sedang melintas. Galang yang terburu-buru menyuruh supirnya mengantarkan Sita ke RS, sementara ia menemui Riana.


Saat tau kejadian yang menimpa neneknya, Kirana marah besar. Kirana mendatangi rumah Rama dan melabraknya. Rama lalu ikut dengan Kirana ke RS untuk mengurus segala hal. Betapa terkejutnya Rama saat melihat Sita. Ternyata Rama dan Sita dulunya adalah sepasang kekasih yang terpisah karena keadaan.


Rama yang menyukai Kirana berniat menjodohkan Kirana dengan Galang. Rama berjanji pada Sita untuk menyatukan kedua cucu mereka itu.


Sementara itu Riana diminta oleh Sandra, ibunya, untuk secepatnya meresmikan hubungannya dengan Galang. Riana meminta Galang untuk segera mengenalkannya pada kakek dan nenek Galang, kalau tidak ia akan memutuskan hubungan. Galang lalu menyetujui keinginan Riana dan mengatakan kalau Riana-lah, satu-satunya gadis yang ia inginkan untuk menjadi istrinya.


Sunday, August 22, 2010

shopping

hai kwn2 hehehe..sje je ku nk tulis blog arini,cm x best lak xda story hihihi..smlm ku hangout dgn mama n adek2,shopping tok raye..alw pg lam kul10 tu ktowg da kuar umah..slalu nye ktowg akn shopping raye kt sogo tapi memandangkan sogo terlalu sesak,dlm erti kata laen pack cm sardin hahaha so ktwog btukar tmpt tok shopping raye kali ni...ktowg je shopping kt jaya jusco wangsa maju hehehe...ok la kan dri xda tmpt nk shopping...mama da pesan kt aku dgn adek2,sowg bajet dlm rm250 je x bleh lbh2 hahahaha...aku mcm bese la kalu da dpt shopping mmg x ngat dunia mcm2 nk beli...so smlm aku dpt ble bju kemeja 1,t-shirt 2 helai dgn seluar jeans...huhuhu skung ni cume tggl kasut,tudung dgn hand bag je lom beli ag...pas2 shopping kt jj,ktowg BERGERAK plak kt jln tar,beli kueh2 kt sn..yela ari sab2 de pasar mlm kt ctu hehehe pas2 tgk2 kasut gak tapi aku lak x berkenan huhu cerewet sgt cm ni la kan..abes je shopping ktowg gerak blek tok bkk pose tapi ktowg mkn kt blkg shell 2 hihihi..da jd tmpt ktowg 1 family mkn kt sn bab byk gerai so pilih he nk mkn kt mn sume nye ade..ble sume da kenyang,ape ag blek UMAH la x reti2 ag hehehe

Thursday, August 19, 2010

kenangan manis zaman skool dl

tetibe je aku tingat zaman skool dl...best je,ade kwn2 yg memahami,xda ase sakit atydgn keadaan aku skung ni...waaaa miss sama kengkawan aku expecially,ex clasmate aku dak 4/5 Bestari (dayang,ayu,fadillah,fiza,nabila,mira,tasha,naneswary n gang2 dak2 laki yg paling nakal tapi 2 la yg buat aku happy kwn dgn diowg)...n ku windu jugak dgn cikgu2 aku yg byk berjasa smpai ku bleh jd smpai tahap ni...miss cikgu noredah,cikgu azziah,cikgu ruzaimah,cikgu kartini,n sume la cikgu yg penah ajar aku dri form 1 smpai la aku form 5 hehehe...aku xkan lupe jasa2 cikgu sume,cikgu 2 sume mmg best...

ni la pix ktowg..sume ni kenangan yg xkan dilupekan smpai bile2...luv u'll muahxx

ni tyme graduation form 5...sweet memories


cikgu yg ktowg syg..guru clas kami,pn noredah


best fwenz sy...zikir


idura n mala




sahabat sy


me wif my parents


5 Bestari 2005

dkt skool shah alam..pertandingan antara skool2


wakil pompuan 5 Bestari



kami wakil skool..ade berani hehehe

kenangan bersama


wif cikgu kartini n cikgu jamil


idura..mala..fatul


bersama cikgu kesayangan kami,cikgu azziah


biella n idura


wif cikgu ruzaimah...


gang2 nakal


ex-clasmate 5 Bestari 2005

p/s : miss u guys...all da best 4 ex student SEMEKARIAN

Wednesday, August 18, 2010

suami mithali idaman isteri solehah


Lebih kurang tiga minggu yang lepas saya membawa
isteri ke 'Mahkota Medical Centre', dia mengadu
kepada saya kepalanya pening, rasa mual dan badanya
lenguh-lenguh. Saya tanya dia"mengandung kot?" Dia
kata tak ada. Oleh kerana 2-3 hari macam tu saja,saya
bawak dia jumpa doktor dan ternyata.... isteri saya
mengandung dua bulan. Emmm saya dah agak dah.Maka
bermulalah cerita baru dan haluan sejarah masa
depan akan pastinya berubah lagi.
Dia akan merasa loya dengan bau yang sebelum ini
senang baginya, termasuklah bau badan saya. Morning
sickness yang teruk sekali bagi isteri
saya.Kasihan sungguh, terbaring saja sepanjang masa.
Makan tak boleh, minum tak nak, apa pun tak nak.
Adakalanya isteri saya semalaman tak dapat tidur,
kadang-kadang tu asyik nak tidur saja. Selesai saja
solat Isyak dah masuk bilik. Pada awalnya saya tidur
kat luarlah sebab dia tak boleh bau badan saya.
Saya fahamlah orang mengandung memang macam tu,
sekarang ni dah boleh tidur dengan saya dan saya
sudah tahu macamana nak elakan insomnia yang
dialaminya, iaitu dengan membaca Al-Quran
sehingga isteri saya terlelap.Memang kebiasaan
sebelum mengandung pun saya akan membaca
Al-Quran diatas katil di sisi isteri sebelum tidur
sehinggalah dia terlelap.
Sekarang saya terus membaca Al Quran disisinya
sebagai ubat tidur bagi isteri dan anak dalam
kandungan. Adakalanya sampai 2-3 jam.Bukan itu
sahaja, saya juga sentiasa bercakap-cakap dengan
janin dalam perutnya. Perkara yang mula-mula saya
ceritakan padanya ialah tentang tauhid. Saya bermula
dengan
kitab pertama yang saya pelajari dahulu iaitu kitab
'Kasyaful Mahjub'. Mungkin ada pembaca yang berkata
saya terlalu ghairah, kebarangkalian untuk janin
survive masih tipis. Tapi mana ada ayah yang tak
berharapan. Segarang-garang harimau pun tak makan
anak, apatah lagi saya. Apa yang akan berlaku pada
kemudian hari adalah diluar bidang kuasa
saya. Siapa saya untuk mempersoalkanya.
Saya bercerita kepadanya tentang Allah,
zat, sifat, asma, afal. Dan cerita itu kembali
bercerita kepada diri saya. Adayang menghantar
email dan bertanya bagaimana mahu menasihati anak agar
tidak degil. Jawapan yang mahu saya nyatakan bukan hanya
untuk anak tetapi untuk sesiapa sahaja terutamanya
yang mempunyai hubungan rapat dengan kita.Tak
kiralah anak, isteri atau suami. Bagaimana?




1. Semasa anak atau isteri kita sedang tidur inilah
waktu yang paling sesuai terutamanya diwaktu dua
pertiga malam, kerana fikiran bawah sedarnya(sub
conscius mind) adalah paling optimum ketika
ini. Yang tidur hanyalah conscius mind (minda sedar).




2.Sentuhkan ibu jari anda ke langit-langit dan
kemudian sentuhlah dengan halus ibu jari anda ke
ubun - ubun orang yang ingin anda nasihati.




3. Semasa ibu jari diatas ubun-ubun selawatlah
ke atas junjungan Nabi Muhamad dan bacalah surah al
fatihah. Kemudian terus dengan berzikir didalam
hati dan jangan putuskan zikir anda.




4. Angkat ibu jari anda,kalau boleh janganlah
di putuskan zikir didalam hati dan bercakaplah
dengan suara yang agak perlahan agar tidak sampai
mengejutkanya. Beritahulah apa yang ingin anda
beritahunya. Kebiasaannya saya akan menasihati
isteri saya agar tidak selalu melewatkan solat,banyakkan
berselawat, banyak bersabar.




Nasihatilah orang yang anda sayangi dengan apa
sahaja nasihat yang anda inginkan. Jangan putuskan zikir
anda, supaya zikir itu masuk bersama dengan nasihat
anda




5. Anda akan dapat melihat reaksi yang dia sedang
menerima pernyataan anda iaitu kelopak matanya
bergerak-gerak. Insyallah saya doakan diri saya dan
anda berjaya dengan kaedah ini.




Pernah di zaman Imam Abu Hanifah (Hanafi An
Nu'man), seseorang pernah bertanya kepada bapa
Imam Abu Hanifah. "Tuan, bagaimanakah tuan mendidik
Hanafi
sehingga begini istimewa jadinya. Jawab bapa Imam
Abu Hanifah "Aku didik Hanafi 40 tahun sebelum dia
dilahirkan". Kalau didengar pernyataan ini tentu
aneh bagi kita bukan. Bagaimana mungkin manusia yang
belum dilahirkan sudah di didik. Namun apa yang ingin
disampaikan oleh Tsabit (bapa Imam Abu Hanifah)
ialah dia sendiri telah diasuh, manakala isterinya juga
sudah di didik dan Hanafi sendiri sudah dididik sejak
dari kandungan lagi. Saya beri anda satu logik
akal, acuan yang bulat mana mungkin menghasilkan kuih
segiempat. Begitu juga dengan anak dan isteri
kita. Mereka adalah cermin kepada diri kita
sendiri.




Saya bacakan kisah ini kepada janin yang sedang
membesar dalam perut isteri saya. Saya sentiasa
berdoa agar dia terus membesar dan dilindungi Allah
sebagaimana Allah memelihara Imam Abu Hanifah. Saya
nasihatkan dia dengan nasihat yang disuarakan oleh
Luqman Al Hakim kepada anaknya. Saya bacakan kisah
para rasul, para nabi,wali songo, tujuh wali melayu
kepadanya. Cuma isteri saya menasihati agar suara
saya tidak terlalu kuat, bimbang didengar oleh jiran, apa
pula kata mereka nanti.
Dalam kepekatan malam, isteri saya sudah pun yenyak
dibuai mimpi. Saya baru selesai membaca surah yasin
disisi isteri hingga dia terlelap. Saya kehalaman
rumah, mahu merenung langit malam, satu-satunya hobi
saya semenjak kecil semenjak di rumah anak-anak
yatim piatu, saya bawa hingga kini. Langit agak terang
dan
bersih. Saya bersandar dibangku marmar. Kalau isteri
saya sihat pastinya dia menemani saya disini, kami
akan bercerita tentang segala-galanya, tentang masa
depan, tentang anak, tentang cinta, tentang tuhan.
Saya terus merenung langit malam, saya anak yatim
piatu yang ditinggalkan ditengah padangrumput,sehingga
sekarang tidak diketahui siapa ibu ayah saya. Kini
saya akan menjadi ayah. Bermula dari saya akan wujud
salasilah keturunan yang baru.Saya bertekad dalam
hati, Insyallah jika anak ini lahir, dia tidak akan
saya biarkan membesar seperti saya. Dia tidak akan saya
biarkan menagih kasih dirumah kebajikan.Dia tidak
akan melalui zaman pahit seperti saya. Dia tidak perlu
dibohongi yang teddy bear adalah'mama'nya seperti
saya. Air mata ini mengalir lagi. Mudah benar ia
tumpah.Oh! janganlah tumpah lagi.Sudah terlalu
banyak tertumpah.Kalau mahu tumpah biarlah ketika sujud
menyembah ilahi.Pesan guruku air mata lelaki
jangan ditumpahkan sia-sia.
Saya tidak mahu terus melayan perasaan,segera saya
kuncikan pintu dan ke kamar tidur.Isteri saya
telah pun nyenyak dibuai mimpi.Inilah 'bintang timur'
dalam hidup saya.Ia sentiasa bersinar cemerlang dalam
hidup saya,memberi harapan,keyakinan,kesetiaan dan
cintanya kepada saya.Insyallah tidak lama lagi,akan
muncu 'bintang timur kecil' dalam hidup saya

Tuesday, August 17, 2010

semangat yg hilang

aku xtau mcm mn n ape yg jd tapi yg aku tau skung ni,1 semangat aku da pg bersama dea ble dpt tau dea ade owg laen dlm diam...ase sakit yg amat sgt2 sbb aku terlalu syg kan dea,maybe ni slh aku bab ignore dea tapi jgn jdkan ni alasan utk ade pompuan laen dlm diam..smpai aty dea uat aku mcm ni???aku x berdaya nk melawan takdirnye,aku x kuat utk lawan kuasa Allah tai yg aku tau aku btol2 sygkan dea...


zul,dura tau dura bkn gadis pilihan zul yg layak utk zul..tapi dura sendiri x bleh lupekan zul..selama ni zul byk bg semangat kt dura utk trus blaja,ble dura give up zul ada dgn dura...dura ngat lg,tyme kt kolej dl,amai yg ckp kte ni sweet couple...zul celebrate besday dura,2 la 1st dura celebrate besday dgn owg yg dura paling syg tapi x sangka ni yg akn jd..xpela dura doakan zul bahagia dgn yg tersyg n dura tau zul berhak bahagia tapi bkn dgn dura,dgn owg laen yg lbh berhal di sisi zul..



.awk yg sy syg smpai ble2 n x mgkin sy akn lupekan awk dlm idop sy

thanx 4 everything

aku xtau ape salah aku dgn dea kali ni..dlm diam dea da ada pengganti aku..kalu btol awk da ade pengganti,bgtau la tapi jgn buat sy mcm ni...ape slh sy dgn awk smpai awk buat sy sakit mcm ni..sy syg awk sgt2,mmg la b4 dis byk halangan kte utk bersama tapi dlm aty sy ade awk sowg..bru je plan nk jmpe awk tapi tau2 awk da ade owgg laen...maybe sy bkn pompuan pilihan awk yg bleh dijadikan teman istimewa di mata awk..ptt la awk ignore msg sy upe2nye awk da tau yg ni akn jd kan..thanx awk tok segala2nye..sy x mungkin akn lupekan awk sbb awk lelaki pertama yg muncul dlm idop sy..thanx sbb selamani da jge sy dgn baek,amik berat pasal sy dgn adek2 sy..sy appreciate sgt2 kebaikan yg awk da buat untuk sy...dan thanx juga sbb da buat sy kecewa dgn awk...

p/s : to zulhafiz b adnan,moga awk bahagia disamping "DIA" yg tersayang..jgn sesekali melukakan aty dea ye...

Monday, August 16, 2010

hanya Tuhan yang tahu

Kupendamkan perasaan ini
Kurahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati

Kupohonkan petunjuk Illahi
Hadirkanlah insan yang sejati
Menemani kesepian ini
Mendamaikan sekeping hati

Oh Tuhanku berikanlah ketenangan abadi
Untukku menghadapi resahnya hati ini
Mendambakan kasih insan yang kusayang

( korus )
Di hati ini hanya Tuhan yang tahu
Di hati ini aku rindu padamu
Tulus sanubari menantikan hadirmu
Hanyalah kau gadis pilihanku

Kerana batasan waktu
Adat dan syariat
Menguji kekuatan keteguhan iman
Insan yang berkasih

Sunday, August 15, 2010

riuh + kecoh

arini ku berbuka dgn kwn2 skool ren aku..alin,aiza,mira n nadid (adk mira) pas2 terserempak nan bukhari,zaid n epul,kwn miera..mmg happening sgt2..aiza,alin nan mira dtg rwg bkk pose kt cni...waaaa best sgt2...byk story yg ktowg storykan hahaha mmg kecoh gler kt kedai mkn td dgr sore ktowg je yg munyik bising kah kah kah...pas2 bukhari ciap order ABC,tggi gler ABC nye tau hahaha bak kata lin la da mcm menara ktowg tgk ABC 2 kih3 pas2 ktowg sume pau bu nye ABC kah kah kah cedap yum yum yum...pas2 ble mknn da cmpai sume mcm pelahap kebulur gler heeee lapo ar da pose kan..aku nan mira da kenyang bab asyik gelak2 je mn x nye asyik kaco owg je..yg alin ag kecian kene kaco nan aku,hahahaha bab aku x bg dea tido tyme mkn..alin kan kuat zzzZZZZ hahahaha..mn x nye mate sepet cm owg tido je ( kalu x mate sepet pown dea suke tido kah kah kah )...lin jgn mara ye hehehehe...pas abes mkn,bu n da gang gerak lek dl bab ujan,diowg nek moto...aku,alin,aiza,mira n nadid g ice tyme,mkn ice cream...waaaa da kenyang tapi ktowg melantak ag ice cream tau hahaha smbil tggu ice ccream nan waffle dtg,ktowg berposing dl...mcm2 gelagat + aksi ktowg ni posing tau...da la kt kedai mkn ktowg uat kecoh,kt ice tyme 2 pown ktowg uat kecoh gak tau heeee ni la ktowg nye HOBI hahahaha...ble da jmpe mmg x hingat dunia,bab bkn slalu dpt kumpul nan kwn2 kan hehehehe...ni aku letak pix ktowg tyme bkk pose heee meriuah gler jgn jeles ye hehehe


p/s aiza,mira,nadid,alin,bu,zaid,epul mmg enjoy dpt lepak nan koank walaupown x lame tapi happening n kecoh gler2 hahaha





mira..alin..idura..aiza
sygg koank sume,muahxx


idura n mira


who's dat???


siapakah??


hehehehe


anda pasti ini saye???


jeng jeng jeng



aiza..idura..alin


alin sygg


aiza sygg


idura da cute gurl hehehe


mira sygg


idura n nadid


yum yum yum


kami yg ceria hehehe


:P



aiza kene suap nan nadid


ni la bff sy tyme skool dl..



smile :)


kami dgn mimik muke msg2 hehehe


idura..nadid..mira..alin



upacara suap menyuap aku dgn alin hahaha


nk la hehehe..meh cni ku cuap kamoo ye yunk heee :)

Friday, August 13, 2010

puasa..raya

assalamualaikum kengkawan...heee best x pose???mst la best kan bab bln pose dtg setahun sekali je pas2 excited nk g shopping tok smbut raye lak...hehehehe bab shopping,mmg i loike very2 much tau kah kah kah...msk arini da 2 ari kte smbut bln ramadhan al mubarak kan,hehehe.sonok nye x terkata kan..nk dijadikan cter,amai kengkawan aku da mule pasang lagu raye,mcm2 lagu lak 2 diowg pasang pas2 nyanyi hahaha meriah gler  mcm raye da nk dkt padahal x smpai smggu ag pose hehehe tapi 2 ar yg syiok kan hehehe...yg x bleh blah nye dak2 umah aku smpai pasang lampu lip lap lip lap tau hahaha cm da ase cm dok kg lak aku ni tgk umah ade lampu2 huhuhu..wahhh x sbr nk nk raye,raye dgn kengkawan,nan family,nan my sygg heeee...

Thursday, August 12, 2010

Terima Kasih A.W.A.K

video

sedih nye aku tgk video ni,walaupown cume watak kartun tapi jelas tunjuk sesuatu keadaan yg sediih sgt2...cian kt laki 2,dea slalu ade nan pompuan 2 anytyme tapi pompuan ni bleh uat xtau je then ble dea ase sunyi bru la nk cri laki yg selama ni luangkan mase dgn dea...kt cni aku bg koank sume tgk video ni,menyayat aty ble pompuan 2 senyap tanpe berita n tau2 pompuan ni da brtunang n laki 2 sedih sgt2 bab pompuan 2 bertunang tanpa pengetahuan laki 2...

Wednesday, August 11, 2010

tanpa nya...

taun ni msk taun ke2 aku n family berpose tanpa arwah tok ama (nenek aku) yg tlh prgi pd 30 mei 2008..ase cm laen je ble smbut pose tnpa arwah tok ama,mn x nye ble cucu nye nk dtg bkk pose same2,arwah la yg paling bz skali msk tok cucu kesayangan ni heeee tapi 2 sume dl,cume tggl kenangan..ble raye lak da x mcm smbt raye lak..pg2 pas semayang raye,ktwog sume 1 family nan tok ayah akn pg kubur tok ama,ala kg aku dkt je...kt kg nakhoda,jln nk pi ulu yam hehehehe..bab 2 ktowg slalu blek "KG" hahaha bab da dkt sgt2 kan..jgn jeles...tapi walau mcm mn pown raye ktowg xkan same mcm raye2 sblm ni...cian tok ayah,arwah tok ama da xda

raye taun lps lak,aku dpt brita yg abg angkat aku da meninggal 4 ari b4 raye..innalillahiwainnailaihirajiun..arwah abg angkat aku meninggal bab excident jln raye,tyme 2 arwah nk otw blek penang,umah family dea kt sn...dea blek nan kwn 1 tmpt keje dea,kemat..yg paling aku sedih skali...lam kwn2 askar,arwah rapt gak la nan aku bab ktowg slalu borak2,men usik2 tapi ble dea pg ase kehilangan sgt2 bab dea sowg abg yg baek n caring..uat aku ag terkilan,aku dpt tau dea da meninggal tyme mlm raye,kebetulan tyme 2 umah atok aku ngah uat takbir raye...menanges aku ble dpt tau yg dea da xda padahal ktowg bru je jmpe..arwah excident lam awl pg kul3 lbh mcm 2 la,kt highway,dgr2 kabar mayat dea hilang xtau mcm mn leh hilang bab arwah excident moto kene langgar dgn bus..masyaallah,tkt aku dgr arwah excident...

moga2 arwah tok ama n arwah abg dtmptkan di kalangan owg2 yg beriman...aminnn

dariku untukmu

Kau bawaku ke dalam duniamu,
Mengenali erti cinta & kasih sayang yang sebenar,
Menjaga & membelaiku dengan penuh kasih sayang,
Membawa ku berenang ke dalam kolam hatimu yang tulus ikhlas,
Kemarahanmu merupakan kasih sayang mu untuk diriku,
Air matamu merupakan sebahagian daripada nafas dariku,
Dirimu umpama racun dan penawar dalam hidupku,
Tetapi kini ketiadaan dirimu membuatkan hariku muram,
Diriku tidak bermaya untuk tersenyum seperti dulu,
Ku merasakan kehilangan sesuatu dalam hidup & diriku,
Diriku kehilangan kasih sayang yang telah kau curahkan pada diriku,
Tiada lagi keceriaan dalam hidupku,
Ku merasakan seperti kehilangan sekeping hati yang kau bawa,
Tetapi hanya satu yang kau perlu tahu,
Walau sejauh mana kau pegi meninggalkan diriku,
Aku akan tetap menanti & terus menanti,
Sehingga ke akhir hayatku,
Dan aku akan berhenti menanti dirimu,
Bila tiba maut menjemputku…….









doa cinta

Ya Allah..Seandainya tLh engkau catatkn.Dia miLikKu tcipta buatku.Satukn hatinya dgn hatiku.Titipkn kbahagiaan antara kami.agar kmesraan itu abadi.

Tetapi ya Allah..Seandainya tLh engkau takdirkn dia bkn miLikku.BawaLa ia jauh dari pndanganku.Luputkn ia dri ingatanku.Dan peLiharaLa aku dari kkecewaan..

Ya Allah ya tuhanku..PasrahknLa aku dgn takdirmu.Ssungguhnya apa yg tLh engkau tkdirkan.AdaLa yg tbaik buatku.kerana Engkau maha mengetahui.Segala yg tbaik buat hamba Mu ini.DengarLa rntihan dari hamba Mu yang daif ini.Jgn engkau biarkn aku sndirian.Di dunia ini mahupun di akhirat.Mnjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran.Maka kurniaknLa aku seorg psangan yg beriman.Supaya aku dan dia sama-sama dpt membina kesejahteraan hidup.Ke jalan yang Engkau redhai.dan kurniaknLa padaku keturunan yang soleh.

Amin.. Ya Rabbal A’lamin.

Monday, August 9, 2010

pastikan

Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa Pertengkaran


Maksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa Adanya


(Chorus)
Pastikan Kau Dengan Aku
Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk Berpaling


Maafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia
Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar Bahagiamu


Biar Langit Dan Bumi Meruntuh
Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Begini

Friday, August 6, 2010

hipokrit

cm ne aku nk mulekan eh???hurmm..skung ni aku agak x puas ati la nan dak2 umah aku sem ni..agk kuang ajar gak ye,mule2 baek pas2 uat muke lak kan..cm s*** je..bkn aku x bayar brg2 dapur,aku bayar la bengong,pas2 aku beli brg2 aku x da lak nk mintak2 duet kt koank sume kan..kalu koank nk ngungkit ape yg kwn aku mkn kt umah 2,bape byk sgt la kwn aku mkn koank nye brg2 nk dibandingkan kwn2 koank yg dtg melepak kt umah pas2 ciap masak bg kwn2 koank mkn ag...ape ngat mkn 2 free ke kalu koank sume nk ungkit bile kwn aku dtg mkn kt umah pas2 bleh lak masuk bilik kunci pintu mengumpat,ngat aku xtau ke???weh sorry 2 say la,kalo owg mcm koank ni,aku da kenal sgt pangai..dpn2 je baek tapi blakang mengutuk owg,ngat aku xtau ke..ape koank pikir koank 2 da bsr sgt la,jgn bsr pale nan aku la...da la nk ungkit kwn aku mkn koank nye makanan,padahal aku pown bayar gak nk beli brg2 or mknan 2 sume tapi ble koank pakai brg2 dapur aku smpai abes xpe lak kan...aku xda lak nk ngungkit..kalo aku jenis ngungkit da lame koank ni aku "BOM" tau x..jgn smpai ade yg nanges la ble kene "BOM" dgn aku an..jgn smpai aku de fedup nan pangai koank,mmg kene la nan aku kan..tgk aku baek nan koank,koank nk pijak2 pale aku lak...muke je lawa tapi pangai busuk cm "taik kucing"...blah la weh,ngat aku hadap sgt ke nan dapur koank 2???xda dapur pown aku bleh mkn la weh,aku x heran pown tau x huh...benci nye aku nan owg yg pangai mcm ni..